NADA – Øreakupunktur

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 28/12/2020
16:00 - 17:00

Lokation
Veteranhjem Midtjylland

Kategori


Arrangør: Veteranhjem Midjylland
NADA
NADA (National Acupuncture Detoxification Association) er en forening, som I 1970´erne blev grundlagt for at udbrede standardiseret øreakupunktur.
NADA er både en metode til akutte symptomer og en recoverymetode, som blev udviklet af den amerikanske psykiater Michael Smith.
NADA er beregnet til at fungere i et samspil med anden behandling. NADA som metode, anvendes både som en hjælp ved psykiske problemstillinger som angst, uro, søvnforstyrrelser, aggressioner og ved abstinens-behandling m.m., og NADA er også en metode som fremmer recovery og understøtter psykosocial rehabilitering. NADA fungerer udmærket sammen med medicinsk behandling.
Anvendelse på VHM
Redskaber
Metoden består af 3 – 5 nåle i hvert øre. Nålene er tynde sterile engangsnåle, som skal sidde i øret i 30 – 45 minutter. Veteranen bør sidde stille og slappe af for at få den fulde effekt af behandlingen. Hvis Veteranen ikke ønsker NADA nåle, kan veteranen få NADA kugler – i ørerne, der kan sidde i flere dage og som virker særlig godt ift. søvn, og angst.
Der anvendes NADA-skemaer, der dokumenterer såvel indsats som effekt.
Teorigrundlag
Filosofien bag NADA skal søges i Traditionel Kinesisk Medicin og består i fem kinesiske ørepunkter.